Odobreno više od pola milijuna kuna iz EU fondova za nabavu novog komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpada

       U četvrtak, 28. siječnja, stigla nam je još jedna lijepa vijest, i to iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Odluka o odobrenih 516.587,50 kn za nabavu novog komunalnog vozila za odovjeno prikupljanje otpada. Radi se o bespovratnim sredstvima koja se smatraju de minimis potporom, u sklopu Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014.-2020.
       Komunalno poduzeće LIPKOM SERVISI d.o.o. u suradnji s Općinom Lipovljani, u travnju 2020. godine prijavilo je projekt „Zeleni Lipovljani“. Projekt obuhvaća nabavu novog komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpada kao i promidžbu i vidljivost, a cilj projekta je smanjenje količine otpada koji se odlaže na odlagalištima. Nakon četiri razine provjere te ocjene opravdanosti projekta, isti je ocijenjen kao prihvatljiv.
       Ovom odlukom odobrava se komunalnom poduzeću LIPKOM SERVISI d.o.o., kao prihvatljivom prijavitelju, financiranje projekta nabave komunalnog vozila uz maksimalnu stopu sufinanciranja (85,00%).
       Komunalno poduzeće LIPKOM SERVISI d.o.o. tako nastavlja znatna ulaganja u nabavu nove opreme. Cilj ulaganja u komunalnu opremu je svakako podizanje standarda mještana Općine Lipovljani kao i proširenje usluga koje pruža komunalno poduzeće.